MELYEK A LEGFONTOSABB SZABÁLYOK, AMELYEKET BE KELL TARTANUNK, HA MUNKABÉRRE VEZETÜNK VÉGREHAJTÁST?

Ön mindegyik kérdésre tudja a választ?

A VÉGREHAJTÁS INDÍTÁSA

Milyen esetekben indítható végrehajtás? Mikor és ki illetékes a végrehajtás megindítására? Mikor kérhető átutalási illetve letiltó végzés?

VÉGREHAJTÁS SZÜNETELTETÉSE, FELFÜGGESZTÉSE

Milyen esetekben lehet felfüggeszteni a bírósági végrehajtást? A végrehajtás felfüggesztésére vonatkozó kérelmet kinek kell benyújtani és mit kell annak tartalmaznia? Milyen esetekben szünetel a végrehajtás? Milyen kötelezettségei vannak a munkáltatónak? Mikor és mennyit kell fizetnie az adósnak?

FIZETÉSI KEDVEZMÉNY

Mérséklés, elengedés önálló bírósági végrehajtási eljárásban: mikor és hogyan? Részletfizetés bírósági végrehajtási eljárásban: mi ennek a menete? (iratmintával) Mi alapján engedélyezhet fizetési eljárást a NAV?

VÉGREHAJTHATÓ JÖVEDELMEK, JÁRANDÓSÁGOK

Kisebbfajta bizonytalanság tapasztalható abban a kérdésben, hogy mi tartozik a végrehajtás alá vonható jövedelem kategóriába. Végrehajtás alá vonható például a jutalom vagy a prémium? És a táppénz, osztalék, utazási költségtérítés vagy a Szép Kártya

LEVONHATÓ ÖSSZEGEK

Mennyit lehet levonni a munkabérből? Milyen juttatások mentesek a végrehajtás alól? Miként vonnak a nyugdíjból? Hogy alakul a levonás az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásaiból és a megváltozott munkaképességű személyek ellátásaiból, illetve a gyermekek ellátásához kapcsolódó juttatásokból?.

TESZTELJE TUDÁSÁT!

Ugye érdemes még egyszer átismételni a szabályokat? Számos kérdésére megoldást talál különszámunkban, különösen, hogy útmutatónkban gyakorlati példákat, kérdéseket, valamint részletes és közérthető válaszokat is olvashat a szükséges, mellékelt iratmintákkal együtt.

HIPA 2023-2024 című különszámunk, nemcsak tematikus kiadvány, hanem adózási segédlet és bevallási útmutató is kommentált képernyőképekkel, példaként feltüntetett bevallás-tervezetekkel.

KÉREM AZ ÚTMUTATÓT
Munkabér letiltás számítási útmutató példatárral és iratmintákkal

Bővítse egyszerűen és gyorsan szakmai ismereteit! Ismerje meg részletesebben is a munkabért érintő végrehajtási szabályokat!

A „Végrehajtás munkabérre és egyéb járandóságra” című kiadványunk minden lényeges kérdést áttekint a témában a jogszabályi háttértől kezdve, a legérzékenyebb levonási kérdések megoldásáig. Útmutatónkat az alábbi űrlap kitöltését követően azonnal elküldjük Önnek.

LETÖLTÖM AZ ÚTMUTATÓT

43

OLDALON

8

PÉLDA

4

MELLÉKLET

1

PDF

SZAKÉRTŐI HÁTTÉR

the description

Horváth-Farkas Zsuzsanna

társadalombiztosítási és adószakértő

Adó- és társadalombiztosítási szakértőként rendszeresen és kiemelt terjedelemben publikál a Menedzser Praxis havi megjelenésű nyomtatott és online kiadványaiban, termékeiben. Főbb szakterülete a foglalkoztatáshoz kapcsolódó közterhek, társadalombiztosítási járulékok, kitekintéssel a nemzetközi jogi vonatkozásokra.

Számos korábbi, foglalkoztatási és társadalombiztosítási témában megjelent különszámunk szerzője (Foglalkoztatás szabályosan, okosan, olcsóbban; Bérszámfejtési útmutató, Külföldiek foglalkoztatása).

  LETÖLTÉS

  Regisztráljon most és azonnal letöltheti „Végrehajtás munkabérre és egyéb járandóságra” című különszámunkat!


  Szeretnénk, ha levelünk mindenképp eljutna Önhöz, így javasoljuk, ellenőrizze megadott e-mail fiókja spam és promóciók mappáját is, és adja hozzá a küldő e-mail címet címjegyzékéhez.
  Szeretnék Adópraxis heti hírlevelet is kapni  RÓLUNK MONDTÁK

  KÜLDJE TOVÁBB!

  Érdekes lehet másnak is díjmentes szakmai összefoglalónk? Ossza meg a lehetőséget ismerőseivel!